fbpx
Diagnosztika

Diagnosztika

A magán gyermekrendelőkben számos laborvizsgálat elvégezhető, amelyek segítenek a gyermek egészségi állapotának felmérésében és az orvosi diagnosztika szerves részét képezik. A vérvételek kapcsán lehetőséget biztosítunk a családoknak, hogy a gyermekek vérvétele előzetes felszíni érzéstelenítést követően, fájdalommentesen, a gyermekek vérvételében jártas kollégák révén történjen.

Szerződött labor partnerrel elvégzett vizsgálatok:

Gyermekrendelőnk szerződéses kapcsolatban áll professzionális laboratóriumokkal, ahol vérvizsgálatokat, vizeletvizsgálatokat, székletvizsgálatokat, váladéktenyésztéseket, speciális allergológiai és immunológiai vizsgálatokat végeznek. Ezek a vizsgálatok széles körben használatosak a különböző szakterületeink által, hozzájárulnak a pontos kórisme megállapításához, megalapozzák a különböző betegségek kezelését.

Gyors tesztek, POC vizsgálatok:

A külsős laborvizsgálatok mellett lehetőséget biztosítunk számos, helyben elvégezhető laborvizsgálathoz különböző gyors tesztek vagy helyben végzett (point-of-care) vizsgálatok segítségével. Ezek alkalmazása mellett azonnali eredményeket tudunk nyújtani a betegségek feltérképezésével kapcsolatban.

Alkalmazott gyors tesztjeink a következők:

CRP (C-reaktív fehérje kimutatása): Az akut gyulladásos folyamatok kimutatására, vírusos vagy bakteriális fertőzések elkülönítésére szolgál.
(Az ujjbegyből vett pár csepp vérminta vizsgálatakor a CRP 50 mg/l feletti értéke a klinikai képpel együtt bakteriális fertőzésre tereli a gyanút.)

Strep A teszt: A Streptococcus pyogenes baktérium okozta torokgyulladás gyors diagnosztizálására használjuk.
(Torokváladék vételét követően 5 perc elteltével már eredményt kapunk.)

Vírus tesztek (Covid, Influenza): Az adott vírusfertőzéseket azonosítjuk és diagnosztizáljuk segítségükkel.
(Szintén a torokváladék vizsgálata áll a diagnosztika hátterében, mely 15 perc elteltével áll rendelkezésünkre.)

Mononucleosis teszt: A mononukleózis nevű fertőző betegség azonosítására szolgál.
(Pár csepp vérminta vizsgálata során 5 perc alatt igazolható ennek a nyirokszervek megbetegedését okozó, gyakori vírusfertőzés.)

Mycoplasma gyorsteszt: A közösségben szerzett tüdőgyulladás és az elhúzódó köhögés egyik leggyakoribb kórokozójának kimutatására szolgáló diagnosztikus lehetőség.
(A torokváladék vizsgálata negyedóra alatt történik.)

Vizelet gyorsteszt: A vizeletben jelen lévő paramétereket és eltéréseket vizsgálja.
(A középsugarú vizeletminta 11 paraméterének diagnosztikai elemzése 1 perc alatt megvalósul.

Ezek a gyors tesztek nevüknek megfelelően gyors eredményeket nyújtanak, amelyek segítenek az azonnali diagnózis felállításában és kezelési terv kidolgozásában, ezáltal egyértelműen növelik a betegek komfortérzetét.

diagnosztika

LABORATÓRIUMI DIAGNOSZTIKA

Szerződött labor partnerrel elvégzett vizsgálatok,
valamint gyors tesztek, POC vizsgálatok