fbpx

Csecsemő- és gyermeknefrológia, urológia

Csecsemőnefrológia és -urológia szakrendelésünkön dolgozó kollégánk több mint 30 éves tapasztalattal végzi a vese-, illetve húgyúti fejlődési rendellenességgel született újszülöttek, csecsemők és gyermekek kivizsgálását, gondozását, gyógykezelését.

A veseeltérések legalapvetőbb vizsgálati módszere az ultrahang, ami nagyon sok fontos és pontos információt nyújt a vesék és húgyutak, esetleg egyéb hasi szervek állapotáról. Emiatt a legtöbb esetben egyéb kiegészítő vizsgálatok nélkül is, már az első alkalommal részletes felvilágosítást kapnak a szülők a fennálló fejlődési rendellenesség típusáról, súlyosságáról, kezelési lehetőségéről és prognózisáról.  Ennek különösen nagy a jelentősége, mert sokan a beteget megterhelő, hosszú várakozási idővel járó vizsgálatok révén szereznek olyan információkat, melyekhez egy alapos, korrekt ultrahangvizsgálat segítségével is el lehet jutni.

Csecsemő-és gyermeknefrológia, urológia rendelésünk egyediséget az adja, hogy annak ellenére, hogy a vizsgált kórállapotok több orvosi szakterületet érintenek, és általában a kivizsgálás több, eltérő specialista által valósul meg, addig nálunk mindez az esetek döntő többségében egy szakorvos közreműködésével megtörténik.

A fejlődési rendellenességek túlnyomó többsége ártalmatlan, az érintett gyermekek életminőségét, életkilátásait nem befolyásolja. Több évtizedes gyakorlati tapasztalat birtokában, a rendelkezésre álló adatok elemzése révén a szülők pontos diagnózist és megnyugtató választ kapnak a csecsemő és gyermek nefrológiai-urológiai eltérésével kapcsolatos teendőkről, az esetleges szövődmények kialakulásának esélyéről, azok felismerési módjáról és terápiájáról. A mai, korszerű gyógyszerek és technika világában a kezelés legtöbbször gyors és egyszerű, a gyermeket és a családot csak minimálisan terheli meg.