fbpx

Általános csecsemő- és gyermekgyógyászat

Csecsemő- és gyermekgyógyászati magánrendelésünkön számos tevékenység zajlik a gyermekek egészségének megőrzése és betegségeik kezelése érdekében.

Akut és krónikus megbetegedések ellátása:
A rendelés során a gyermekorvosaink a hét minden napján segítséget nyújtanak a 0-18 éves korosztály akut megbetegedéseinek ellátásában. Ilyenek a lázzal vagy anélkül járó felső és alsó légúti fertőzések, melyek vezető tünetei között szerepelhet a heves torokfájás, kínzó köhögés, fülfájás, nehézlégzés, vagy az általános állapotot jelentősen rontó, hányással, hasmenéssel kísért gyomor- bélrendszeri fertőzések. Segítünk a különböző kiütésekkel járó állapotok elkülönítésében, a háttérben meghúzódó okok feltárásában, megoldásában. A szülők számára elmagyarázzuk, hogy milyen kórállapotok merülnek fel, azokat milyen kiegészítő vizsgálatokkal lehet igazolni vagy kizárni. Terápiás javaslataink során arra törekszünk, hogy a lehető legkevesebb, ugyanakkor hatékony kezeléseket alkalmazzunk.

Gyors tesztek és laboratóriumi vizsgálatok:
Akut megbetegedések esetén a gyermekorvos a fizikális vizsgálatokat követően javasolhat és elvégezhet olyan, nem megterhelő gyors teszteket, melyek pár perc alatt pontosítják a diagnózist és alapvetően meghatározzák a kezelést. Amennyiben a korrekt diagnózis felállításához részletesebb laboratóriumi vizsgálatok szükségesek, akkor ezek elvégzésére is lehetőség van.

Kivizsgálási tervek és betegút menedzsment:
Akár személyes, akár online konzultáció során gyermekorvosaink – miután megismerték a gyermek kórelőzményeit – kidolgozzá a szükséges kivizsgálási terveket a gyermekek specifikus problémáinak feltárása érdekében. Ilyenek lehetnek többek között az elhúzódó hasfájás, a krónikus fejfájás, a tartós étvágytalanság, vagy a testsúly problémák. Ez a tevékenységünk magába foglalja a szükséges vizsgálatok javaslatát, az egyéb szakorvosi konzultációk megtervezését, valamint a betegút irányítását.

Újszülöttek fejlődésének követése:
Kollégáink figyelemmel kísérik az újszülöttek testi-, értelmi- és mozgásfejlődését. A rendszeres találkozások kapcsán elvégzett vizsgálatok és értékelések segítségével nyomon követik a fejlődés mérföldköveit és az esetleges eltéréseket. Utóbbiak korrigálásához szükség esetén specialistákhoz irányítják a családot.

Szoptatási, étkezési és életmód tanácsadás:
Támogatjuk az édesanyákat a különböző szoptatási technikák elsajátításában, a megfelelő babatáplálkozás kialakításában. Elősegítjük az anyatejes táplálás minél hosszabb alkalmazását, tanácsokat adunk a vegyes táplálás bevezetéséhez, ellenőrizzük a megfelelő vitamin- és ásványianyag bevitelt. Valamennyi életkorban partnerei vagyunk a családoknak az egészséges életmód kialakításában, javaslatokat teszünk krónikus betegségek esetén is a kívánatos életvitelhez. Ezek elengedhetetlenek a gyermekek optimális fejlődése és egészsége szempontjából.

Életkorhoz kötött szűrővizsgálatok:
A gyermekorvosi vizitjeink kapcsán doktoraink elvégzik az életkorhoz kötött szűrővizsgálatokat, amelyek segítenek a betegségek korai felismerésében. Ide tartoznak a növekedési és fejlődési vizsgálatok, a látás- és hallásvizsgálatok, valamint a szükséges oltások ellenőrzése.

Védőoltások beadása:
A gyermekorvos felelős a kötelező és nem kötelező védőoltások beadásáért is. Ez magában foglalja a rendszeres oltási programokat, valamint az oltásokra vonatkozó tanácsadást és információk nyújtását. Valamennyi életkorhoz kötött kötelező védőoltást ingyenesen biztosítjuk a hozzánk forduló kis pácienseknek, a javasolt oltások beszerzéséhez pedig receptet biztosítunk.

Második szakvélemény adása:
A korábbi betegdokumentáció alapján a gyermekorvos második szakvéleményt adhatnak, ha ezt igénylik a hozzátartozók. Ez segít a korábbi diagnózisok és a kezelési terv felülvizsgálatában, valamint alternatív megoldások megfontolásában.

Távdiagnosztikai ellátás és online konzultációk:
A gyermekorvosaink lehetőséget nyújtanak távoli ellátásra, konzultációkra és online vizitekre. Ezek során online tanácsokat és kivizsgálási tervet adhat, és gyors diagnosztikai tesztek (akár ún. self tesztek) segítségével diagnózist állíthat fel és kezelési javaslatot tehet, akár e-receptet is felírhat. Mindezeket a medikai szoftverben dokumentálja, mely révén az ellátásai az EESZT-be is bekerülnek. Ezek az ellátási formák földrajzi helytől függetlenül, kényelmes és hatékony megoldást jelenthetnek olyan családok számára, akiknek nehezebb a gyermekorvos elérni.

Összességében az általános csecsemő- és gyermekgyógyászati magánrendelésünk célja a gyermekek egészségének megőrzése, aktuális betegségeik diagnosztizálása és kezelése, valamint a prevenció és tanácsadás. Az említett tevékenységek kombinációja segít abban, hogy a gyermekek optimális egészségben fejlődjenek és növekedjenek, szüleik pedig naprakész, korszerű támogatásban részesüljenek. Ellátásunk során maximálisan törekszünk a biztonságos és egyben kényelmes vizitekre, de szeretnénk használni a jelen kor technikai vívmányit is.