fbpx
Dr. Dezsőfi-Gottl Antal

DR. DEZSŐFI-GOTTL  ANTAL

Gyermek gasztroenterológus, hepatológus

Szakterületek: Csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, Gyermek-gasztroenterológus, Hepatológus
Nyelvismeret: magyar, angol, francia

Hitvallás

Gyermekorvosként számomra igen fontos az egészség megőrzése és támogatása. Büszke vagyok arra, hogy gyermek-gasztroenterológusként és hepatológusként segíthetek betegeimnek és családjaiknak. Célom az, hogy minden egyes páciensnek a legjobb elérhető kezelést nyújtsam, figyelembe véve az egyéni szükségleteiket. Mindig azon leszek, hogy naprakész tudásommal és legnagyobb odafigyelésemmel segítsem a gyerekeket és családjukat az egészségük megőrzésében és gyógyulásukban.

Szakmai önéletrajz

1970 november 10-án születtem Budapesten. Gimnáziumi tanulmányaimat a budapesti Piarista Gimnáziumban végeztem. Az érettségi után felvételt nyertem a SOTE-ra, ahol 1995-ben „summa cum laude” minősítéssel diplomáztam az ÁOK-on. Ezt követően az I sz. Gyermekklinikán kezdtem el dolgozni, ahol jelenleg is dolgozom.

2000-ben Csecsemő és Gyermekgyógyászatból, 2003-ban Gasztroenterológiából szereztem szakvizsgát, 2010-ben a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában Doktori Oklevelet szereztem (PhD), 2020-ban habilitáltam.

Az egyetem alatt az Université de Picardie-n (Amiens), majd a későbbiekben Brüsszelben, Párizsban, Londonban, Kielben és Groningenben jártam hosszabb-rövidebb szakmai tanulmányutakon. Angol és francia nyelven folyékonyan beszélek.

1995-től rendszeresen oktatok és vizsgáztatok magyar medikus hallgatókat (V. és VI. évfolyam), 2002-től rendszeresen oktatok és vizsgáztatok angol nyelven (V. és VI. évfolyam), 2001-től előadok a gyermekgyógyász szakvizsga előkészítő-, továbbképző és szinten tartó tanfolyamokon. 2003-tól csecsemő- és gyermekgyógyász, valamint gyermek-gasztroenterológia szakképzésben tutori tevékenységet látok el, tudományos diákköri nevelő munkát végzek.

Részt veszek a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2/3. programban témavezetőként (Gyermekkori májbetegségek korszerű diagnosztikája. Májátültetett gyermekek nyomonkövetése).

Számos Tudományos Társaság tagja vagyok; a Magyar Gyermekorvosok Társasága, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság Elnöke vagyok.  2011- 2017 között az ESPGHAN Hepatology Committee tagja voltam. Tagja vagyok a Nemzeti Májtranszplantációs Várólista Bizottságnak és a SE ÁOK Csecsemő- és Gyermekgyógyászat Szakmai Grémiumának. Részt veszek a Gyermek-gasztroenterológia szakvizsgabizottság munkájában, mint vizsgáztató, a Gyermek-gasztroenterológiai Grémium Elnöke vagyok.

2018-ban a Szervátültetettek Szolgálatáért Díj-at nyertem el, 2020-ban habilitáltam.

Jelenleg a Semmelweis Egyetem Bókay utcai Gyermekklinika Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály, Ambulancia és az Endoszkópos Laboratórium vezetője vagyok egyetemi docensként, általános igazgatóhelyettes. Feladatom a májbeteg gyermekek kivizsgálása és gondozása, májtranszplantációra való előkészítése és utógondozása. Ezen túlmenően országos és nemzetközi szinten krónikus-, végállapotú és májtranszplantált gyermekek eseteit konzultálom.

Közhasznú tevékenységként aMájbeteg Gyermekekért Alapítvány” kuratóriumának elnöke és a „Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány” kuratóriumának tagja vagyok.