fbpx
Dr. Varga Norbert

DR. VARGA NORBERT

Csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, Klinikai genetikus

Szakterületek: általános csecsemő- és gyermekgyógyászat, klinikai genetika
Nyelvismeret: magyar, angol, német

Hitvallás

Már gyermekkoromban fontosnak éreztem, hogy környezetemben élő, segítségre szorulóknak támogatást tudjak nyújtani. A családi hagyományokat követve ezt leginkább az orvosi szakmában láttam elérhetőnek. A gimnáziumban több ifjúsági szervezetnek is tagja voltam és vezetője,
így az is hamar világossá vált számára, hogy elsősorban gyermekek gyógyításával szeretnék foglalkozni. A genetika iránt is ekkor kezdtem el érdeklődni, mert nagy hatást tett rám, hogy már a fogantatásunkkor mennyi minden előre meg van írva génjeinkben arról, hogy milyenek leszünk, milyen betegségekkel fogunk küzdeni. Így már az egyetem megkezdése előtt is ennek a két
tudományágnak az ötvözését tűztem ki magam elé életcélul.

Szakmai önéletrajz

Tanulmányait a SOTE-n (mostani Semmelweis Egyetem – SE) végeztem. Az orvosi diploma megszerzését követően a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben kezdtem meg a gyermekgyógyász szakképzésemet. A rezidensi éveim alatt végig látogattam a Heim Pál Kórház összes osztályát, illetve több hónapot töltöttem más nívós budapesti gyermekkórház és klinika különböző osztályain is. 2013-ban szereztem meg a csecsemő és gyermekgyógyász szakképesítést.
Ezt követően az érdeklődési körömnek megfelelően a Heim Pál Kórház Anyagcsere osztályának lettem teljes körű szakorvosa. A képzésem folytatásaként 2014-ben megkezdtem a klinikai genetikus szakképzést is, melyből 2017-ben tettem le a szakvizsgát. A második szakképzésem egy résztét a CHOP (Children Hospital of Philadelphia) genetikai osztályán teljesítettem, így rálátást kaptam az amerikai típusú mindennapi jellegű gyermek és genetikai ellátásra. Az itt megszerzett tapasztalataimat azóta is használom a minden napi orvosi tevékenységem során. A Heim Pál kórházban eltöltött évek alatt ügyeleti ellátást végig a Heim Pál Kórház sürgősségi betegellátó osztályán végeztem, így a gyermeke sürgősségi ellátásban is nagy gyakorlatot szereztem.
2017-től indult önálló genetikai szakrendelésem a Heim Pál Kórházon belül.

Jelenleg a gyermekgyógyászatban és a genetikai ellátásban vegyesen dolgozom, mind állami és magán szakrendelések során.

Küldetésemnek érzem, hogy minden gyermek a lehető legszélesebb körű ellátáshoz jusson és hogy kezelésük során lehetőség szerint mindent velük átbeszélve, társként kezelve jussunk el a gyógyulásig. Genetikusként fontos számomra profilaktikus megközelítés. A gyógyítás során, pedig az evidenciákon alapuló orvoslást részesítem előnyben.